KONCERTNAVNE

HELGE ENGELBRECHT (DK)


Alle danskere kender Helge Engelbrecht. Hvis man ikke gør, er det fordi man overhovedet ikke interesserer sig for hvad der sker på den danske musikscene.


Helge er musiker, sanger, sangskriver, troubadour, producer, ide'mand og meget meget mere. Bl.a. har han også været pladeproducent, studieindehaver og pladeselskabsdirektør.


Helges professionelle karriere indenfor musikken startede i 1975. Siden da har han, udover meget andet, fire gange skrevet sange som er blevet fremført af andre kunstnere ved Melodi Grand Prix, og yderligere seks gange som han selv har været med til at spille ved Grand Prix.

 

Melodierne har opnået 2 femtepladser, 2 fjerdepladser, 2 trediepladser, 1 andenplads, og endelig en flot førsteplads med "En Lille Melodi", som senere opnåede en ligeså flot femteplads ved det internationale Grand Prix.


Helge har udsendt omkring 30 plader - solo, og med de orkestre han har været med i - ligesom han har skrevet adskillige sange som mange kendte danske musiknavne har udsendt på cd. Har været producer og bagmand for yderligere omkring 100 pladeudgivelser. Musik og tekster til teater og musicalforestillinger, samt musik til tv-tegnefilmserien "The Herlufs" er ligeledes kommet fra hans hånd. The Herlufs er foreløbig vist i 8 forskellige lande.


Blandt hans seneste bedrifter er etableringen af Musikgalleriet og Mariehaven i Ansager, som hvert år besøges af adskillige danske orkestre og solister, foredragsholdere samt andre kunstnere som i smukke og tjekkede omgivelser kan udøve deres kunst for et altid talstærkt publikum. Koncerterne fra Mariehaven bliver desuden ofte sendt på tv.

I dag koncentrerer Helge sig mest om sit eget virke som musiker og sangskriver.

Med naboen Tommy Rasmussen (keyboards / voc.) har han dannet orkesteret "Neighbours" som siden 2002 har været aktive på den danske musikscene.Udover orkesteret optræder Helge også solo, eller som duo sammen med Tommy Rasmussen under navnet "Naboerne". Helge er en absolut entertainer, der underholder sit publikum ikke alene med sang og musik, men også med lune fortællinger og anekdoter fra en lang karriere i branchen. Som den ægte troubadour han er, underholder han gerne til alle typer arrangementer, - stort som småt.