AVISERNE SKRIVER:Vejle Amts Folkeblad (Leif Baun) (Jelling Festival for 2. gang på 3 år)


Nærmest originale Beatles-kopier


Tjekkiske Beatles Revival fik både telt og nakkehår til at rejse sig
Man kan godt diskutere ideen i at  være et kopiband der kun spiller een gruppe eller kunstners sange. Men man kan ikke vinde den diskussion efter at have hørt tjekkiske Beatles Revival.
Og så er der den pointe her som kun gælder Beatles: Ingen har nogensinde hørt gruppen live. Det sagde gruppens oprindelige leder John Lennon selv. Forstået på den måde at i Hamburg-tiden hørte ingen efter. Og da gruppen var brudt igennem kunne ingen høre dem for det fuldkommen vanvittige skrigeri til deres koncerter. De kunne ikke engang høre sig selv. Og så var de store nok til at tage konsekvensen: De holdt simpelthen op med at give koncerter. Det var allerede i 1966.
 Der findes optagelser af Beatles' koncerter. Men de er få, og ikke ret gode. Beatles lider under at være for tidligt ude i forhold til moderne teknologi. Så hvis man vil høre The Beatles formidable musik live, så må man gå til kopibands'ne.

 Kompromisløs kopi
. Blandt dem rager Beatles Revival tårnhøjt op. Der er ikke nogen kompromisser i deres show. De ligner Beatles. De spiller og synger som Beatles. De bevæger sig som Beatlerne på scenen. Og de har samme udstyr som de originale Beatles. Helt ned i detaljen.


Beatle-nørder finder ikke meget at pege fingre af her. Der står Vox, Gretch, Rickenbacher og Hofner de steder hvor det skal stå. Bassisten er højrehåndet, men spiller venstrehåndet, og Lennon-rollen spilles med gnist, appel og den frækhed der gør det hele autentisk.


Gruppen bygger sin optræden på studier af videoer og lydoptagelser. 
Beatles Revival spillede på Alfreds Scene lørdag, så både telt og nakkehår rejste sig. De skriver på deres hjemmeside, at man bare skal lukke øjnene, så lyder det som de rigtige Beatles. Og det er ikke engang løgn. De var forrygende - både originalerne og kopierne !


Beatles livepower
. Selvfølgelig spiller de verdens stærkeste bagkatalog. Men der var så meget overskud i udførelsen af de fleste af sangene, at publikum var helt oppe at køre flere gange.


Numre som You Can't Do That, She Loves You, It Won't Be Long, A Hard Days Night, Tell me Why og Drive My Car viste The Beatles kommercielle kraft på den ene side og enorme live power på den anden side. Daytripper blev af Beatles Revival spillet så "tæt" at den lød som verdens første headbangersang. 
Don't Let Me Down er fra Beatles sidste tid. Den virkede ikke, blandt andet fordi sangeren ikke havde stemmen. Det var et modigt forsøg, fordi næppe nogen rockmusiker nogensinde har kunnet synge som John Lennon kunne i 1969-71.


Den næstsidste sang, Twist And Shout, var ved at vælte teltet. Ganske vist har Beatles ikke selv skrevet den sang, men det var Beatles der fandt ud af hvor vild den sang bliver når den spilles i halvt tempo.
Gruppen sluttede med Hey Jude, det største skib i rockhistorien, og sådan lød den også her.


En fantastisk oplevelse at være tæt på rockhistorien, en påmindelse om hvorfor Beatles var så store - også større end man i dag kan fatte.


Fint set af festivalen at placere dem i teltet. Det gav stemning og autencitet. Og her sad den originale Beatlestrommeslager Pete Best sidste år. Så er tæppet ikke ved at være rullet ud for hr. McCartney, selvom festivalen forgæves bød på ham i år ?
Lørdagsavisen, Køge (koncert med Sweet og Dizzy Mizz Lizzy)


”Fra kl. 17:00 forvandledes festugens Bornholmer Dag til Rock Night, og det blev bestemt en god start for torsdagens musikprogram. Først gik Beatles Revival på Scenen, og hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro at det var Ringo, John, Paul og George der stod på scenen på Køge Torv.


Alt fra tøj og hår, til bevægelser og attituder var som den ægte vare, for selvfølgelig ikke at snakke om den musikalske vare der blev leveret i de tidlige aftentimer; det var Beatles-kopi når det er bedst.


Beatles Revival-koncerten var sponsoreret af Køge Kulturfond, og tak for det må publikum have været enige om at sige – for det var en stor Beatles oplevelse de fire kopier leverede – hverken mere eller mindre.
Underholdningsnettet


Johnny Bonde : ”Vi blev ramt midt i hjertekulen igen.  Alt fra dengang væltede op. Hvor var vi, hvad betød verden for os, hvem var vi sammen med, hvordan havde vi det første gang vi hørte ”She Loves You”.


Det Tjekkiske look-a-like band havde afsat en aften for at være sammen med os i Musikteatret i Silkeborg. Udenfor herskede Kong Vinter endnu, men indenfor brød Beatles Revival gennem isen, for her var varme og ånd og originaliteter nøjagtigt som Beatles brød igennem i en tid med kold krig og ligusteregoisme for masser af år siden.


Det blev et genhør med de gamle elskede melodier, men det blev meget mere end det. For orkesteret har specialiceret sig i at klæde sig ud som Beatles, at stå som Beatles, at spille på Beatles instrumenter. Om det så er forstærkerne, så er det en tro kopi af dem Beatles anvendte. Og så er der det med charmen. Hvor de fire Liverpool-gutter på scenen var charmerende anført af Lennon/McCartney, så var Beatles Revival lige så charmerende anført af Ludek ”Lennon” Maulis.


På deres selvironiske og meget uhøjtidelige fremtræden fik de en fyldt sal til virkelig at tro på at de var kommet for at være sammen med OS. Det er bestemt ikke alle kunstnere der formår det. Endsige efter så megen popularitet som Beatles Revival har oplevet de senere år”.